Ipari kút tisztítás

Ipari kutak tisztítása:
Ipari kutak gépi tisztítása,speciális tisztító fejekkel.
Ipari kutak vegyszeres mangántalanítása,fertőtlenítése.


A kutak vizét levegőztetve eltávozik az agresszív CO2 ,egyidejűleg a víz felveszi a vastalanításhoz szükséges oxigént.
Szintén oxidáció szükséges az oldott mangánvegyületek oldhatatlanná alakításához.Pusztán  a levegőztetés azonban nem minden esetben elég hatásos.
A már savtalanított,vastalanított,és mangántalanított vizet a fogyasztóhoz vezetés előtt fertőtleníteni kell speciális fertőtlenítő szerekkel.
replicas relojes

Tisztító szivattyúzás:
A tisztító szivattyúzás célja a vízadó rétegben a kút palástja körüli térségből  az áramlást gátló finom kőzetszemcsék (iszap,homok,agyag)eltávolítása,és így a kút körüli térben természetes szűrő kiképzése,fenntartása.
A talaj szemcseösszetételétől,és egyenlőtlenségi fokától függ,hogy a rétegből milyen méretű szemcséket,és milyen mennyiségben kell eltávolítani.
Nyilvánvaló,hogy egy homokos kavicsrétegből igyekezni kell a homok túlnyomó részét eltávolítani,míg egy apró szemcsézetű réteg esetében óvakodni kell attól,hogy rerélyes szivattyúzással esetleg a réteg összeomlik.
Különösen az egyenlőtlenségi fok szerepét kell hangsúlyozni.Egy vegyes szemcsézetű rétegből aránylag sok apró szemcsét tudunk eltávolítani,jó rétegvíz alakul ki,a tisztítószivattyúzással többszörösére növelhető a vízhozam.
A tisztítószivattyúzás módozatai:
-centrifugál szivattyúval csak kb.6-7 m-re tudunk vízszintet leszívni.
-a tisztító kompresszorozás ennél nagyobb mélységből is felszínre hozza a vizet ,és nagyobb tisztítási fokot lehet elérni.(mamutszivattyú elve)

Mamutszivattyú elve:
A vizet a szerkezet sűrített levegővel emeli. A levegővel keveredett víz sűrűsége kisebb,mint a csövet körülvevő vízé,ezért a kisebb sűrűségű levegő-víz-iszap keverék a csőben felemelkedik,és a felső nyíláson kiömlik.
Ez az intenzív vízkitermelés  biztosítja,hogy a szívócső környezetében lévő iszap távozzék a kútból.Ezt követően a szokásos vízkitermeléskor tiszta víz hagyja el a kutat.
Ezen kívül speciális iszapoló eszközök,tisztító fejek alkalmazására is sor kerülhet.

Kérje árajánlatunkat | +36-20-495-3282 | +36-20-260-3730 |